Fejléc
Search
Hungarian flagEnglish flag

Napelemes rendszerek létesítése I. tanfolyam az Egyetemen

Nem várt nagy érdeklődés kísérte a március 29-30. között az Óbudai Egyetemen megrendezett "Napelemes rendszerek létesítése, üzemeltetése" című tanfolyamot.

A szolártechnika, a napelemek, a napelemes rendszerek fejlesztése és alkalmazása az utóbbi években hihetetlenül felgyorsult, és napjainkban már megkerülhetetlen. Sajnos hazánkban a megújuló energiaforrások közül e terület nem élvez kellő támogatást, ezért nem kis lemaradással "büszkélkedhetünk".

Mindenütt a világban, Európa nyugati részén, de még a környező országokban is lendületesen folyik a szolárprogram, nőnek a létesítmények.

E terület fontosságát felismerve, a Magyar Mediprint Szakkiadó kezdeményezésére az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete és az EMOSZ (Elektromos Magánvállalkozók Országos Szövetsége közösen indított tanfolyamot, és célul tűzte ki a napelemes rendszerek létesítése és üzemeltetése témakörben a legfontosabb ismeretek közlését.

A tanfolyam főbb tárgykörei:

  • napenergiából villamosenergia,
  • napelemes energiaellátó rendszerek,
  • napelemes rendszerek védelme,
  • napelemes rendszerek engedélyezése.

Az egyetem aulájában lehetőség nyílt a témakörben érintett cégek kiállítására. Így a tanfolyam hallgatói a gyakorlatban is megismerhették az egyes rendszerelemeket, lehetőséget biztosítva egy későbbi vevőkapcsolat kialakítására.

A rendezvényen több mint 120 fő és 7 kiállító cég vett részt. A tanfolyam zárásaként a FESTO óbudai telephelyének napelemes rendszere került bemutatásra.

A letöltésekhez érvényes felhasználónév és jelszó szükséges:

Vissza a lap tetejére

Hírek, események

2022.05.27.

Miért is jó a "Villamosenergetika"?

Bővebben…

2022.02.14.

Megtekinthetők a 2021/2022 tanév, II. félév tantárgy-
programjai.

Bővebben…

Érvényes HTML 4.01 TransitionalÉrvényes CSS!