Fejléc
Search
Hungarian flagEnglish flag

Szakmai események az Óbudai Egyetem KVK VEI-ben


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2019. május

10. alkalommal kelt útra harminc diák és 5 tanár, hogy mint óbudai ''Kandósok'' németországi energetikai és egyéb ipari létesítményeket látogassanak meg Baden-Württemberg tartományban.

Szakmai látogatás Baden-Württemberg tartományban

A kirándulást anyagiakkal támogatták az ELMÜ, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a Kandó Alapítvány és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara.

A részletes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás 2019

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2018. május

Az óbudai ''Kandósok'' kilencedik alkalommal utaztak németországi szakmai látogatásra, melynek során energetikai és egyéb ipari létesítményeket látogattak meg.

Szakmai látogatás Szászországban

A kirándulást anyagiakkal támogatták a MAVIR, az ELMÜ, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a Kandó Alapítvány és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara.

A részletes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás 2018

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Izraelben, 2017. július

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézetének 6 munkatársa 2017. július végén rövid látogatást tett Izraelben a Beér Sheva-i Ben Gurion Egyetem.

Szakmai látogatás Izraelben

Az utazás az Erasmus Staff Mobility Program keretén belül valósult meg.

A részletes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás Izraelben

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2017. május

Immár nyolcadik alkalommal látogattunk dél-németországi energetikai és ipari létesítményekbe 35 hallgató és 11 kisérőtanár társaságában.

Szakmai látogatás 2017.

A kirándulást anyagiakkal támogatták a MAVIR, az ELMŰ, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a Kandó Alapítvány és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara.
A németországi programok előkészítésében, lebonyolításában nagy szerepe volt a VDE-nek és az EnBW-nek.

A részletes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás 2017.

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2016. június

2016. júniusának elején mintegy 30 egyetemista és az Óbudai Egyetem 8 oktatója szakmai látogatást tett Németországba a MEE Óbudai Egyetem Kandó szervezet és a VDE szervezésében.

Szakmai látogatás 2016.

A szakmai utat a MAVIR, az EnBW, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a VDE és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara támogatta.

A részletes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás 2016.

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2015. június

2015. június 8-12. között mintegy 40 diák és oktató vett részt az idei németországi szakmai kiránduláson.

Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében 2015.

A szakmai utat a MAVIR, az Energie Baden Württemberg, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, a VDE és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara támogatta.

Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében 2015.

A teljes beszámoló az alábbi linkről tölthető le:
Szakmai látogatás Németországba 2015. június 8-12.
A németországi sajtóközlemény az alábbi linkről tölthető le:
Németországi sajtóközlemény

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2014. június

35 diák és 8 oktató vett részt az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete (ÓE KVK VEI), a Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik (VDE) és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) által szervezett 2014. júniusi négynapos szakmai látogatáson.

Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében

A teljes beszámoló a következő linkről tölthető le: Szakmai látogatás Németországba

Vissza a lap tetejére


Szakmai látogatás Németországba a MEE és a VDE szervezésében, 2012. június

Mintegy 30 diák és 7 oktató vett részt az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete (ÓE KVK VEI), a Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik (VDE) és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) által szervezett 2012. júniusi négynapos szakmai látogatáson. A vasárnapi hosszú utazást röviden megszakítottuk az Ybbs-i vízerőműnél. Késő este érkeztünk a Baden-Württenberg-i Ludwigsburgba.

Ybbs vízerőmű

Hétfő reggel Dr. Utz Remlinger, a Ludwigsburgi Önkormányzat főtanácsadója fogadott minket a városházán. Ódor László a Corvinus Egyetem professzora, a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet igazgatójának rövid beszéde után beiratkoztunk a "Vendégek könyvé"-be.

Ludwigsburgi városházán

Az első műszaki látnivaló egy új generációs szélerőmű volt. Az Ingersheim-i 2 MW-os erőmű újdonságai közé tartozik, hogy a környék gazdáinak közösségi tulajdonában van. A szokásosnál 30%-al magasabb tornya (135 m) kétharmad részt betonból készült. Kihasználási tényezőjét 0,25-re tervezték - szemben a hagyományos 0,2 értékkel.

Szélerőmű, Ingersheim
Obreriexingen, biogáz erőmű

Ezután az Oberriexingen-i biogáz erőművet látogattuk meg. Itt az 500 ha területen termelt silózott kukoricából állítanak elő biogázt, melynek egy részét a tucatnyi erőművet összefogó biogáz-mikrogrid hálózatba táplálják távolabbi felhasználásra, illetve egy részét a 600 kW-os gázmotorban égetik el.
Délután a Heilbronn-i műszaki főiskolán (Hochschule Heilbronn) vezetett minket végig Prof. Dr.-Ing. Carsten Wittenberg dékán. Megtekintettük a robottechnikai, képfeldolgozó és irányítástechnikai laboratóriumot.
Este látogatást tettünk Ludwigsburg egyik régi serfőzdéjében.

Robottechnikai laboratórium, Heilbronn Hochschule
Sörfőző, Ludwigsburg

Másnap reggel a StadtWerke Ulm 9 MW-os Böfinger Halde vízerőművénél várt minket Günther Volz a VDE Baden-Württenbergi szóvivője és Andrea Lippert Ulm város stratégiai tervezési osztályáról. Röviden ismertette a város megújuló energiák iránti elkötelezettségét a biomassza, a víz- és napenergia területén majd kerékpárra szállt és elhajtott. Az erőművet Georg Schneider vezetésével néztük meg. Érdekesség, hogy a XVII. század végétől a "dunai svábok" innen Ulm-ból indultak tutajaikkal (Ulmer Schachtel) új hazát keresni a részben elnéptelenedett Magyar királyság területére.

Vízerőmű, Ulm
Tüzelőanyag-cella, Donauhochscule, Ulm

Ezt követően az "Ulmi Duna Egyetem"-en (Donauhochschule Ulm) tettünk látogatást Csapó Csilla vezetésével. A megújuló energiatermelés eszközeinek szinte teljes körű oktatása folyik itt, a laboratóriumokban többek között napelemeket, napkollektorokat, korszerű fűtési módszereket, mikroCHP kazánokat, hőszivattyúkat, vízturbinákat, energiatárolókat, hidrogén fejlesztőt és tüzelőanyag-cellát láthattunk. Találkoztunk több Erasmus projektben résztvevő magyar hallgatóval is.

MTU gázmotor, Augsburg

Másnap délelőtt a kisléptékű kogenerációs erőműveket gyártó MTU Onsite Energy GmbH augsburgi gázmotor gyárában jártunk, ahol 100 kW-2,2 MW méretű, többek között a biogáz erőművekben használatos kogenerációs gázmotor egységeket gyártanak. Az Axel Wiechmann által vezetett szakmai rész után szendvicsebéd következett. A fárasztó szakmai programot már csak egy fárasztó hazautazás követte.
Az utazás előkészítéséért külön köszönet illeti Günther Volz-ot, a VDE Baden-Württenberg-i szekciójának szóvivőjét, Hermann Wackerhage-t, a bajor VDE szekció tagját, Vígh Albert stuttgarti kereskedelmi konzult, Ábrahám Tibor tanácsadót és a minket fogadó cégek munkatársait.További támogatóink voltak az ÓE Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, a Kandó Alapítvány, a VDE és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Ezúton is köszönjük minden támogatónknak, hogy az utazást lehetővé tették.

Kádár Péter

Vissza a lap tetejére


Napelemes rendszerek létesítése és üzeme II. tanfolyam, 2012. március 6 - 7.

Felhívás

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet (ÓE-KVK-VEI), a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), az Elektromosipari magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) továbbá az ELEKTROINSTALLATEUR szaklap az Óbudai Egyetemen tanfolyamot szervez napelemes rendszerek létesítése, üzembehelyezése és üzeme témakörben. A tanfolyam hallgatói megismerhetik a különféle napelemes rendszereket, azok üzemeltetésének előnyeit, hátrányait.

A tanfolyam kreditpontos továbbképzés. Jelentkezés az EMOSZ központi irodában. (1094. Bp.Kisviola utca 21-23.) Előzetes tájékoztatás az irodavezetőtől (tel: 06-1/296 0065) kérhető.
A jelentkezési lap az EMOSZ honlapjáról letölthető. A tanfolyam költségtérítéses; az előadások, a gyakorlati ismeretek és tájékoztató anyagok díja: 38.000 Ft ÁFA-val.

A tanfolyam tájékoztatója a következő linkről tölthető le: Tájékoztató program

A tanfolyam időpontja: 2012. március 6 - 7. (kedd - szerda), elvégzéséről látogatási bizonyítványt adunk.

Várjuk az érdeklődő kollégák jelentkezését!

Vissza a lap tetejére


Válogatások 2011 publikációiból, konferenciáin és egyéb eseményeken való részvételünkből

Dr. Kádár Péter:
A városi energiaellátás sajátosságai
2011/03 Műszaki Kiadványok pp33-35

Dr. Kádár Péter:
A K+F tevékenység a napenergia hazai felhasználásának elősegítésére;
"IFFK 2011" Budapest konferencia
Online: ISBN 978-963-88875-3-5
CD: ISBN 978-963-88875-2-8
Paper 47; Copyright 2011. Budapest, MMA.
Editor: Dr. Péter Tamás

Peter Kadar:
The Climate Change and the Power Industry
chapter in book Climate Change - Research and Technology for Adaptation and
Mitigation ISBN 978-953-307-621-8; Edited by: Juan Blanco; Publisher:
InTech, September 2011

Dr. Kádár Péter:
Malomszerkezetetek, vízerőgépek
Tudomány- és Ipartörténeti Konferencia - TTK - 2011. június 23-26.,
Lakitelek

Dr. Péter Kádár
Low cost microCHP unit;
9th IEEE International Symposium on Intelligent Systems and Informatics,
September 8-10, 2011 Subotica, Serbia

Peter Kadar:
Solutions for the large scale wind energy integration to the power system
ELEKTROENERGETIKA 2011, 6th International Scientific Symposium on Electrical
Power Engineering, 21.-23. 9. 2011, High Tatras, Slovakia

Dr. Kádár Péter:
16th International Conference on Intelligent Systems Application to Power Systems, Görögország, Hersonissos
2011. szeptember 27-29.
Előadás címe: Regional power trade modeling

"2011. szeptember 27-29-én került megrendezésre az Intelligent System Application to Power Systems konferencia immár 16. alkalommal. Helyszín a görögországi Hersonissos városa volt Kréta szigetén, nem messze szélerőmű parkoktól és egy kültéri nagyfeszültségű vizsgálóállomástól. Az eredeti ESAP (Expert System Application to Power Systems) konferenciasorozat 1987-ben indult útjára, hogy a korszerű számítástechnikai eljárások villamosenergia-rendszerben való alkalmazását segítse elő. A konferencia a villamosenergia-rendszer irányítás területén alkalmazott mesterséges intelligencia eljárásokról és a megújuló energiák integrálásáról szól, ennek a legautentikusabb fóruma. Mintegy 12 éve vagyok tagja a nemzetközi tudományos szervező bizottságnak."

ISAP 2011

Dorottya Sebestyén Dr.:
Bridging art and physics in teaching process
In Proceedings of 8th International Conference on Hands-on Science Focus on multimedia, ISBN 978-989-95095-7-3, Ljubljana, 2011

Vissza a lap tetejére


Konferenciák 2011 második felében

Dr. Morva György, Sándorfalvi György (Gombás Zsolt, dr. Szűcs István E.ON)
58. MEE Vándorgyűlés Szeged
2011. Szeptember 14-16
Előadás címe: Oktató szimulátor alkalmazása a személyzet méréstechnikai képzésében
Alcím: Smart Education

Dr. Morva György, Sándorfalvi György, (Tari Attila - Elektromax kft.)
58. MEE Vándorgyűlés Szeged
2011. Szeptember 14-16.
Előadás címe: Ívzárlati védelmek fejlesztése

Dr. Morva György
EPE in High Tatras
2011. Szeptember 23.
Előadás címe: Grounding problems in 20 kV networks

Dr. Sebestyén Dorottya
Matematikát, fizikát és informatikát oktatók XXXV. Konferenciája, Szolnok
2011. augusztus 29-31.
Előadás címe: Városnézés egy fizikatanár szemével

"Idén - immár 35. alkalommal - Szolnokon találkoztak a felsőoktatásban résztvevő, matematikát, fizikát, informatikát oktató kollegák. Ezúttal is mindenkit érdeklő plenáris előadásokat tartottak az egyes tárgyak meghívott szakemberei. Megtiszteltetés volt számomra, hogy plenáris előadásra kértek fel. A szakmai szekciók és a poszterek témáinak sokszínűsége tette érdekessé a konferenciát, amelynek hangulatát a kiskörei vízerőműben és a Tisza-tónál tett kirándulás színesítette. A konferencia szervezésében is részt vettem, a programbizottság elnökségi tagjaként."

Matematikát, fizikát és informatikát oktatók XXXV. Konferenciája

Dr. Sebestyén Dorottya
Joint MPTL and HSCI conference, Szlovénia, Ljubljana
2011. szeptember 15-17.
Előadás címe: Bridging art and physics in teaching process

"Két nemzetközi szervezet, az MPTL (Multimédia a fizika tanításában és tanulásában) és a HSCI (Hands on Science Network) közös konferenciát rendezett a szlovéniai Ljubljanában. A közös találkozót az indokolja, hogy a természettudomány oktatásában a kísérletek bemutatása, ill. az eredmények kiértékelése egyre inkább számítógéppel, multimédiás eszközökkel, vagy ezek segítségével történik. Ennek fejlesztése elengedhetetlen, ha arra törekszünk, hogy növeljük fizika népszerűségét a hallgatók között. A konferencia plenáris és szekció-előadásai, ill. műhelyei most a szokásostól eltérően, - a konferencia jellegének megfelelően - sok esetben szorosan kapcsolódtak egymáshoz: a plenáris módon bemutatott elveket és példákat a szekciókban láthattuk a multimédia segítségével megvalósulni. A sokszínűségre jellemző volt, hogy bemutattak régi, egyszerű és olcsó fizikai kísérleteket, ügyes videofelvétellel kombinált magyarázatokat, de magas színvonalú, un. remote laboratóriumi mérések és kiértékelések is szerepeltek. Az én előadásom jól illeszkedett a 'természettudományos oktatás' téma 'interdiszciplináris megközelítés' részéhez."

Joint MPTL and HSCI conference

Vissza a lap tetejére


Látogatás a hollandiai Groningen Hanze Egyetemén, 2011. szeptember 26-30.

Sándorfalvi György tanulmányútja a nemzetközi energetikai mérnökképzés megismerése és konferencia-részvétel céljából.

"Feladataim voltak: a nemzetközi energetikai mérnök képzés megismerése, részvétel egy IPGD órán (International Power Generation and Distribution), energetikai konferencián való részvétel, a Groningeni RENQI fejlesztői bázis megismerése.
Célok: a szakmai információáramlás kiépítése a két intézmény között, több hallgatócsere lehetőség kiépítése, oktatói információcsere kiépítése, közös projektek, és kutatások lehetőségei.
Úgy gondolom, hogy a kapcsolat folyamatos fenntartásával, a hallgatók motiválásával egy hosszú távú, mélyebb szakmai kapcsolat építhető ki a Hanze Egyetem, és az Óbudai Egyetem VEI között."

Groningen Hanze

Vissza a lap tetejére


Kutatók Éjszakája, 2011. szeptember 23.

Ifj. Kliment Tibor: Töltődj fel alternatív-energia(tudás)ból!

A Kutatók Éjszakája rendezvény keretében 2011. szeptember 23-án az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete a fenti címmel tartott bemutatót a Bécsi út 94-96/a. alatti épület I. emeleti 112-es laboratóriumában.
"A négy időpontban tartott bemutatókon minden alkalommal 15-20 fő közötti létszámú csoportokban érdeklődők, illetve más karok és intézmények hallgatói is olyan jövőbe mutató energetikai és gazdálkodási ismereteket szereztek, amelyek a következő évtizedekre is elegendő fejlődési lehetőséget biztosítanak.
A napenergia és a szélenergia hasznosításának valamint az ezen energiaforrásokra épített együttműködő rendszereknek az előnyein kívül a hidrogén vagy nagy hidrogéntartalmú gáz formájában tárolt energia tüzelőanyag-cellákban történő környezetbarát alkalmazása, valamint a tározós vízerőmű modell sok érdeklődő figyelmét keltette fel az energetika újabb eredményei iránt."

Kutatók Éjszakája 2011.

Vissza a lap tetejére


Németországi szakmai látogatás a VDE támogatásával, 2011. június 5.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete szakmai kirándulást szervezett Németországba. 2011. június 5-én indultunk húsz fős busszal Bajorországba az óbudai campusról, reggelre érkeztünk Münchenbe. Itt rövid városnézés után a Deutsches Museum-ot tekintettük meg, illetve töltöttünk el benne 6 órát, de csak benyomásokat szerezhettünk a hatalmas műszaki - természettudományos anyagról. A nagyfeszültségű laboratóriumi bemutató után kipróbáltuk, hogy izomerővel mennyi villamos energiát tudunk termelni (10 perc alatt hárman 0,05 kWh-t, amiért kb. 2,50 Ft-t kell a hazai szolgáltatónak fizetni). Tanulmányozhattuk a különböző rakétahajtóműveket és a gázturbinákat is - ami a következőnapi programra való felkészülés miatt lett igen fontos. Szállásunk Ingolstadtban volt.

München
Irsching

Másnap Irsching-ben, a néhány hete átadott, a világ legnagyobb kereskedelmi üzemű gázturbináját tekintettük meg. Az E.ON erőmű régi blokkjait a 40% villamos hatásfok miatt ritkán használják, viszont az új 340 MW-os Siemens turbina CCGT (kombinált ciklusú) üzemben (545 MW) több mint 60%-os villamos hatásfokkal bír. Ma a világon ez a legmagasabb érték, ilyen hatásfok mellett 330 g/kWh CO2 kibocsátást értek el. Mindezen túl van még itt két, egyenként 420 MW-os CCGT egység, amelyek a nemrég átadott Gönyü-i erőmű testvérei.

Irsching
Irsching

Ezután Großmehring erőművét tekintettük meg. A fárasztó kirándulást előtt az erőmű kantinjában ebéddel kezdtük. A nehézolaj tüzelésű erőművet 1973-ban adták át, ma üzemelő két blokkja 470 MW-os. Ekkora turbina- és generátorblokkok még ma sincsenek Magyarországon. Érdekesség, hogy az erőmű 60%-át a kéntelenítő, porleválasztó és DeNOx berendezések teszik ki.

Großmehring
Großmehring

Levezetésként a Scheyern-i kolostort tekintetük meg. Itt kötött házasságot 955-ben Szent István és Bajorországi Gizella. A diákoknak legalább ekkora élményt jelentett a bencés szerzetesek sörkimérése is. Szállásunk Tübingenben, az egyetemvárosban volt.

Scheuern
Tübingen

2011. június 8-án szerdán Reutlingenbe a Manz Automation gyárba látogattunk. A cégről egyszerűen csak annyit érdemes mondani, hogy high-tech termékekhez készítenek gyártósorokat, mint pl. a félvezetők alapjául szolgáló szilícium előállításhoz, Flat Plane Display-khez, Li-ion akkumulátorokhoz, tüzelőanyag-cellákhoz és napelem gyártáshoz. Az utóbbi gépek szerelőcsarnokát jártuk be, ahol 60 MW/év kapacitású napelem gyártó sorokat állítanak elő, hetente, kb. 10-et. A teljes folyamat 20 technológiai lépéséből 15-höz a berendezéseket teljes egészében itt készítik. A berendezések robottechnikát, lézer berendezéseket, precíziós mechanikát tartalmaznak, mindezt IPC vezérléssel. A gépszekrényeket Debrecenben gyártják. A 1,5 sec-es ciklusidejű, 10 µm pozícionálási pontosságú robotok több tonnás epoxi beton és gránit tömbökre vannak szerelve. Természetesen az épületek tetején mintegy 200 kW napelem van installálva.

Manz Automation, Reutlingen
Manz Automation, Reutlingen
Stuttgart, Mercedes múzeum
Stuttgart, Mercedes múzeum

Utolsó programpontként a Stuttgart-i Mercedes múzeumot tekintettük meg, ahol a legelső automobilokat és a legmodernebb autókat a számos építészeti díjat nyert modern múzeumépületben mutatják be.

A VDE csekk átadása

Az utazásunkhoz a VDE 500 Euróval járult hozzá. A csekket Günther Volz, a VDE Baden-Württenberg-i szekciójának elnöke adta át. Külön köszönetünket fejezzük ki a szervezésért Hermann Wackerhage-nak, a bajor VDE szekció tagjának, Vígh Albertnak, a stuttgarti kereskedelmi konzulnak és Ábrahám Tibornak. További támogatóink voltak a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, a Kandó Alapítvány és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Ezúton is köszönjük minden támogatónknak, hogy az utazást lehetővé tették.

Vissza a lap tetejére


Bányajárás a Márkushegyi bányában és az Oroszlányi erőműben, 2011. március 24.

Bányajárás a Márkushegyi bányában és az Oroszlányi erőműben

Vissza a lap tetejére


ELMŰ Vérmező földalatti alállomás, 2010. december 8.

ELMŰ Vérmező alállomás a Déli pályaudvartól 5 percre
ELMŰ Vérmező alállomás a Déli pályaudvartól 5 percre
Áttekintő kép
Áttekintő kép
120 kV szakaszolók
120 kV szakaszolók
120/10 kV transzformátor
120/10 kV transzformátor
10 kV sín
10 kV sín
120 kV testközelben
120 kV testközelben
Készülék adatok
Készülék adatok
Akkumulátor telep
Akkumulátor telep
KÖF kapcsolótér
KÖF kapcsolótér
KÖF kapcsolótér
KÖF kapcsolótér
Szellőztető ventillátor
Szellőztető ventillátor
Alattunk az alállomás
Alattunk az alállomás

Vissza a lap tetejére


Milyen villamosmérnökökre van szüksége az iparnak, 2010. december 7.

Milyen villamosmérnökökre van szüksége az iparnak?
Milyen villamosmérnököt szeretnénk az ELMŰ-nél?
Kit is keresünk - avagy milyen mérnököket szeretnénk a MAVIR-nál?

Vissza a lap tetejére


Az egyesületek szerepe egy szakmában, 2010. december 7.

A szakmai szervezetek szerepe a mérnöki tevékenységben (IEEE, MEE, VDE)

Vissza a lap tetejére


MAVIR Gödi Alállomás, 2010. szeptember 18.

Tanulmányi kirándulás a MAVIR központjában és a gödi alállomáson

Vissza a lap tetejére


Németországi szakmai látogatás a VDE támogatásával, 2010. május 17.

Németországi szakmai látogatás a VDE támogatásával

Vissza a lap tetejére


MVM Észak-Budai Fűtőerőmű, 2009. április 8.

MVM Észak-Budai Fűtőerőmű
MVM Észak-Budai Fűtőerőmű
MVM Észak-Budai Fűtőerőmű

Vissza a lap tetejére


Fővárosi Csatornázási Művek Észak-Pesti Szennyvíztisztító, 2009. április 1.

Fővárosi Csatornázási Művek Észak-Pesti Szennyvíztisztító
Fővárosi Csatornázási Művek Észak-Pesti Szennyvíztisztító

Vissza a lap tetejére


MAVIR, 2009. március 16.

MAVIR
MAVIR

Vissza a lap tetejére


Az Ország első Szivattyús Tározós Erőműve, 2008. november 25.

Az Ország első Szivattyús Tározós Erőműve
Az Ország első Szivattyús Tározós Erőműve

Vissza a lap tetejére


Dunamenti Erőmű, 2008. november 14.

Dunamenti Erőmű
Dunamenti Erőmű
Dunamenti Erőmű

Vissza a lap tetejére


Tiszalök és Kisköre, 2008. március 31.

Tiszalök és Kisköre
Tiszalök és Kisköre
Tiszalök és Kisköre

Hírek, események

Érvényes HTML 4.01 TransitionalÉrvényes CSS!